SON DAKİKA
![]() ![]() ![]() ![]()
Bilim NedirBilim kelimesi, bilinen şey(scienta) veya bilgi anlamına gelen scire (bilmek) kökünden türetilmiştir, Bilim kelimesinin sözlük anlamı, Sezgi ve inançlar dışında kalabilme durumudur [1]. Genel anlamda Bilimi; geçerliliği kabul edilmiş sistemli bilgiler bütünü[2] olarak tanımlamak mümkündür.![]()
Bilim kelimesi, bilinen şey(scienta) veya bilgi anlamına gelen scire (bilmek) kökünden türetilmiştir, Bilim kelimesinin sözlük anlamı, Sezgi ve inançlar dışında kalabilme durumudur [1]. Genel anlamda Bilimi; geçerliliği kabul edilmiş sistemli bilgiler bütünü[2] olarak tanımlamak mümkündür.
Bilimin tanımı çeşitli kaynaklarda değişik şekillerde yapılmaktadır. Bunun öncelikli sebebi bilimdeki sürekli değişme ve yenilenmedir. Bilimin bu davranışını ve bilimin doğasını inceleyen felsefe dalına Epistemoloji denmektedir. Bilimdeki değişimden söz ederken paradigma kavramına da değinmek gerekir. Paradigma: Evrensel olarak tanınmış bilimsel başarılardır. Paradigma bir süre araştırmacılar için örnek sorular ve cevaplar sağlar.[3] Paradigma bilim adamlarına hem bir örnek teşkil eder hemde beraberinde çözülmesi gereken sorular getirir. Bilimsel yöntem açısından da iki görüş bulunmaktadır. örneğin: Tüm yıldızlar parlaktır, güneş de parlaktır, o zaman güneş bir yıldızdır. örneğin: Dünya yuvarlaktır, Venüs yuvarlaktır,... Öyleyse gezegenler yuvarlak olur. [1]. Türkbal, A. 2003. Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yazma Teknikleri:1. Haber Kaynağı: NetYuvamCom
İLGİLİ HABERLER
İlgili Haberler
|
|