SON DAKİKA
![]() ![]() ![]() ![]() Genç Yazar alanımız hakkında![]() NetYuvam Genç Yazaradmin@netyuvam.com
Sevgili Gençler,
Genç Yazarlar alanımız sadece siz geleceğimiz gençler için ayrılmıştır. Web sayfamızda her bilim alanından Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans eğitimi görmekte olan gençlerimiz ile kamu kurumlarında ve denetim kuruluşlarında vs. uzmanlık eğitimi almakta olan gençlerimizden henüz yazarlık deneyimine sahip olmayan veya bu alanda tecrübe geliştirmek isteyen gençlerimizin Akademik Çalışmalar kısmında onaydan geçmiş akademik gelişme çizgisinde çalışmalara ve sair deneme makale çalışmalarına yer vermemizin yanı sıra burada Genç Yazarlar kısmında köşe yazılarına yer verilmesi amaçlanmıştır. Bu arkadaşlarımızdan yazıları ile kendini süreç içerisinde ön plana çıkarma başarısı gösterenler istekleri halinde sitemizin Yazarlar kadrosuna alınacaktır. Bu amaçla web sayfamızda akademik yazılarının ve köşe yazılarının yer almasını isteyen sevgili genç arkadaşlarımız; yayın koşulları hakkında bilgi almak için kendileri ile ilgili bir CV'yi de dahil ederek ![]() NeTYuvam.Com Köşe yazısı
Köşe yazısı veya fıkra; bir yazarın herhangi bir konu veya günlük olaylar hakkındaki görüşlerini, düşüncelerini ayrıntılara inmeden anlattığı gazete ve dergilerde yayınlanan kısa fikir yazılarının genel adıdır. Fıkralar, gazete ve dergilerin belli sütun veya köşelerinde yayımlanır. Yazarın, gündelik olayları, özel bir görüşle, güzel bir üslupla, kanıtlama gereği duymadan yazdığı kısa, günübirlik yazılardır.
Fıkraların amacı, siyasi, kültürel, ekonomik, toplumsal vb. konuları çok defa eleştirel bir bakış açısıyla anlatarak kamuoyunu yönlendirmektir. Fıkralarda kesin olmaktan ziyade güzel, hoş sonuçlara varmaya; canlı, ilgi çekici olmaya özen gösterilmelidir. Yazar kendi duygu ve düşüncelerini en başarılı şekilde yansıtarak okuyucu ile arasında sıkı bir bağ kurar.
Özellikleri
1) Gerçek olaylar veya düşüncelerle ilgili konular işlenir.
2) Düşünce ön plandadır.
3) Konular çok değişik açılardan ele alınmadan, ayrıntılara inilmeden işlenir.
4) Yazılanlara okuyucuyu inandırma zorunluluğu yoktur.
5) Yazılanlar okuyucunun ilgisini çekmelidir.
6) Açık, sade ve akıcı bir dil kullanılmalıdır.
7) Konular okuyucuda merak uyandırmalı, aynı zamanda da eğitici ve bilgilendirici olmalıdır.
tr.wikipedia.org
|
|